Тартар з яловичини, сучасний варіант
Інгредієнти:
500 г яловичого філе
4 яєчних жовтки
2 цибулини шалот
2 ч. л. гострої гірчиці
1 ст. л. вустерського соусу
2 ст. л. кетчупу
1 ст. л. винного оцту
10 маринованих каперсів
1 гілочка петрушки
кунжут для посипання
20 г вершкового масла
оливкова олія
грінки
сіль
рожевий перець
Приготування:
1. М’ясо дрібно нарізати або прокрутити через м’ясорубку (через сітку з великими отворами).
2. М’ясо посолити і поперчити, додати подрібнений шалот, вустерський соус, кетчуп, подрібнені каперси, гірчицю, винний оцет, 40 мл оливкової олії і подрібнену петрушку. Все перемішати і розкласти по тарілках.
3. Розтопити вершкове масло і злегка обсмажити яйця. Простежити, щоб жовток не розтікся. На кожен тартар розмістити по жовтку, посипати кунжутом. Подавати з грінками.